Final Groede Festival autobanden
Final Groede Festival autobanden

Final Groede Festival autobanden
Final Groede Festival autobanden

1/1
_MG_9563.JPG

We zijn terug! Na de gedwongen pauze van 2020 bereiden we ons voor op een mooi festival op zondag 5 september 2021.

 

We spreiden dit jaar de voorstellingen over drie locaties, waarvan er twee op een steenworp van Groede liggen. Behalve in de Grote Kerk Groede en op de Markt in Groede, zijn er voorstellingen in of bij de schapenschuur bij Groede Podium en op landgoed ‘In de Morelleput’. Natuurlijk blijft Groede de basis. Vanuit de buitenlocaties houden we uitzicht op de kerktoren. Op deze manier verliezen we de oorsprong van Groede Festival niet uit het oog: behoud de Grote Kerk Groede.

Zoals in alle eerdere edities bestaat het programma uit prachtige acts, variërend van straattheater,

kleinkunst, muziek, dans tot acrobatiek, voor groot en klein.

Ook al staan nog niet alle puntjes op de i, we kunnen jullie wel al deze fantastische artiesten en acts voorstellen.

Roes – 'We zullen wel zien waar we terecht komen'

In 1861 reisde Alexine Tinne als eerste vrouwelijke ontdekkingsreiziger door de Sahara. Op die reis stuit ze op existentiële thema’s, controverses en wordt ze meer dan ooit geconfronteerd met haar verleden. Het is een heel andere tijd, maar desondanks zijn de thema’s waarop ze stuit verrassend actueel. Want kun je verantwoordelijk worden gehouden voor de daden van je voorouders? En kun je het ooit goed doen? Kwesties die niet aan tijd gebonden zijn. 

 

Roes bestaat uit Judith Oosterwijk (1998) en Sophie Laurence (1998) en wanneer Roes iets maakt, weet je zeker dat de rauwe randjes opgezocht zullen worden. Kleinkunst met invloeden van folk, jazz en stiekem ook wel Beatlesgitaartjes. Judith en Sophie staan bekend om hun rode haren, eigenwijze blikken en scherpzinnigheid. Ze vullen elkaar goed aan. Waar Judith de neiging heeft te verdwalen in haar melancholie en in details, is Sophie recht door zee en behoeder van de grote lijnen. Samen doen ze aan lullen én poetsen. 

roesspeelt.nl

 

Locatie: In de Morelleput

Tijd: wordt later bekend gemaakt

 

Spinvis – 'Oog in oog'

Twee reizigers kijken uit het raam, oog in oog met een steeds veranderend landschap. Maar wat verandert er? De reiziger of het landschap? En waar bevinden ze zich eigenlijk? 
 
Een muziekvoorstelling, eindelijk weer oog in oog met echt publiek, gespeeld op een waaier van instrumenten, tot de rand gevuld met liedjes uit alle periodes uit het oeuvre van Spinvis. 

Erik de Jong alias Spinvis is in twintig jaar uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse poplandschap. Zijn succesvolle debuutalbum uit 2002 leek moeilijk op te volgen, maar toch wist hij die kwaliteit te evenaren met wondermooi-weemoedige platen als Dagen Van Gras, Dagen Van Stro (2005), Tot Ziens, Justine Keller (2011) en Trein Vuur Dageraad (2017). Ook zijn nieuwste album 7.6.9.6. (2020) haalde ogenschijnlijk moeiteloos alle jaarlijstjes. 

 

Locatie: In de Morelleput

Tijd: wordt later bekend gemaakt

 

Fabuloka - 'Contra'

Een witte dame komt aanlopen met een rolkoffer. Uit de rolkoffer komt een zwarte hand tevoorschijn, die groter wordt tot een mensfiguur. De dame heeft een schaduw gekregen. In een acrobatisch duet verliest de dame haar witte kledingstukken waaronder zij ook zwart blijkt te zijn…

Contra speelt zich af op een grijze ronde vloer. De voorstelling is vervreemdend, visueel en fysiek (met name acrobatiek). Alle muziek is door de artiesten zelf gemaakt.

Fabuloka.com

 

Locatie: Grote Kerk Groede

Tijd: wordt later bekend gemaakt

 

 

Pop-up Dance - 'Miniballet'

Dit inspirerende dansgezelschap verraste ons al eerder op Groede Festival. Pop-up Dance brengt dans dichter bij de mensen. Grote balletten, die normaal alleen gedanst worden in grote theaters van 16 meter breed, worden omgetoverd tot mini-balletten op 16 vierkante meter. Wordt het Tsjaikovski of Bizet? We houden het nog even spannend.

Pop-updance.nl

 

Locatie: Grote Kerk Groede

Tijd: wordt later bekend gemaakt

 

Hilaria 

Ook HIlaria is een oude bekende van Groede Festival. Dit dolkomische Haagse duo liet toen de honden vliegen op de Markt. Enkele Groedenaren bleven daar bijna in van het lachen. Dit jaar zijn ze terug, welke act het wordt is nog is nog niet beslist, maar dat het weer een feest wordt voor jong en oud is zeker. 

Hilaria.nl

 

Locatie: Groede Podium - Schapenschuur

Tijd: wordt later bekend gemaakt

 

 

Rake  Klappen – 'Klauterstout'

Twee sullige bouwvakkers moeten hun bouwproject af maken. De bouwmaterialen liggen al klaar. Maar hoe spannend wordt het als de vloer ineens van lava is? Kunnen ze hun werk doen zonder de vloer aan te raken? Dat vraagt om kunst- en vliegwerk en creatieve oplossingen. De hulp van de kinderen is zeer welkom. Krijgen ze hun bouwwerk gereed voordat ze betrapt worden door de strenge bouwopzichter? Een mee-doe-avontuur voor kinderen van 3-6 jaar, waarin zij op een veilige manier de mogelijkheden van het lichaam verkennen en risico’s leren inschatten.

 

Locatie: Groede Podium - Schapenschuur

Tijd: wordt later bekend gemaakt

 

Ondertussen langs de weg…..

 

Kartje Kilo

Let goed op als u op weg bent van de ene naar de andere voorstelling. Onderweg kunt u stuiten op twee bijzondere gasten. Hun plannen hebben zij nog niet ontvouwd, maar dat er iets op zijn kop komt te staan is zeker.

Kartjekilo.be

 

Amber Houtzager

Prijswinnend living staue van eigen bodem. Amber won al prijzen op verschillende festivals, en staat dit najaar in de landelijke finale van Kunstbende met haar levend kunstwerk. Op Groede Festival toont zij haar laatste creatie.

 

Cultuurmenu – voorstelling

Meer informatie volgt

 

Kaato en Megan

Twee jonge meiden met klinkende stemmen een gitaar, een ukelele en een piano maken hun debuut op Groede Festival

Open ateliers

 

Theo Jordans

Schuitvlotstraat 28

theojordans.nl

Edesart

Molenlaan 18

edesart.nl