press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/9
_MG_9563.JPG

Groede Festival, na gedwongen pauze, grandioos

 

Groede Festival wordt vanaf 2007 in het eerste weekend van september gehouden. Na een gedwongen pauze in 2020 is het festival weer terug. Dankzij een aantal aanpassingen kon er een grandioos Groede Festival aangeboden worden voor jong en oud. Iedereen had er zin in, de organisatie en vele vrijwilligers, de kunstenaars en vooral het enthousiaste publiek.

 

Op zaterdagavond was er zoals gebruikelijk een voorstelling in de Grote Kerk
Spinvis (Erik de Jong) en Saartje van Camp stonden – na dezelfde gedwongen pauze – weer oog in oog met echt publiek. Hun muziekvoorstelling “Oog in Oog” met liedjes uit het oeuvre van Spinvis werd gespeeld op een waaier van instrumenten. Judith en Sophie van theaterduo Roes brachten met hun rode haren, eigenwijze blikken en scherpzinnigheid de theatervoorstelling ‘We zullen wel zien waar we terecht komen.’ 

 

Op zondagmiddag was het familiedag in Groede
Voor het Torentje van Groede stond een heus dolfinarium opgesteld. Het dolkomische Haagse duo dat al eerder naar Groede kwam met vliegende honden gaf met hun zeezoogdieren een wervelende show weg. Theatergroep Rake Klappen had de hulp nodig van de kinderen in Groede om een bouwproject af te maken.

In de Grote Kerk dansten Roodkapje en de wolf en in een acrobatisch duet verloor een dame haar witte kledingstukken en bleek ze zwart te zijn. 

 

Ook op straat was er – binnen de perken – wat te beleven

De heren van Kartje Kilo zagen op straat in elke publieke beweging genoeg aanleiding om met Radio Mano Sport tot live sportverslaggeving over te gaan.

In samenwerking met Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderenen en theatermaakster Monika van de Ree presenteerde een groep enthousiaste kinderen hun zelf bedachte straat theateract Soppen Sok.

Uiteraard was er ook talent van eigen bodem. Living statue Amber Houtzager toonde haar nieuwste creatie ‘Fleur zonder kleur’. Kaato en Megan, twee jonge meiden met klinkende stemmen, een gitaar, een ukele en een piano maakten hun debuut. 

 

We gaan door in 2022. Bent u er ook bij?
Zoals in alle eerdere edities gaan we in 2022 ook weer voor een programma met bijzondere acts, variërend van straattheater, kleinkunst, muziek, dans tot acrobatiek, voor groot en klein.

Als u in de tussentijd iets van de festivalsfeer wilt proeven, bekijk dan de foto’s. Via Facebook, Instagram en de Groede Festival website houden we u op de hoogte van onze plannen.